Podpora charitativních projektů

Před dvěma lety jsme začali v rámci závodu PALESTRA Kbelská 10 spolupracovat s charitativními projekty. První bylo STK pro muže Petra Koukala a Dobrotety. V roce 2017 spolupracujeme se třemi projekty, se kterými je Palestra spjatá nejen díky závodu v roce 2017.

Centrum Paraple (www.paraple.cz) je obecně prospěšná společnost, která pomáhá lidem s poškozením míchy žít dál svůj život. A naši studenti sem chodí na praktickou výuku, protože např. v magisterském studiu je předmět „Wellness zdravotně hendikepovaných“. Potkali jsme se i při grantovém projektu zaměřeném na dobrovolníky na sportovních akcích, kde jsme přímo v Centru Paraple natáčeli metodiky při práci se závodníky, diváky a dobrovolníky na vozíku. Na výsledek se můžete podívat na https://palestradobrovolnik.webnode.cz/seminare/a6-seminar-/). Zároveň náš student magisterského studia Jan Tománek (https://www.honzatomanek.com/), který je na vozíku, dělá poradce hendikepovaným studentům, kteří chtějí na Palestře studovat.

Projekt Zdravá společenství Českého hnutí speciálních olympiád (https://www.specialolympics.cz/) podporuje sport mentálně hendikepovaných. V tomto projektu je PALESTRA partnerskou organizací v Praze. Již v roce 2016 proběhlo školení-dobrovolníků z řad studentů a prezentace tohoto projektu v rámci závodu je dalším krokem. Věříme, že v rámci tohoto projektu přivítáme i sportovce v dětských závodech.

SVĚTLO PRO SVĚT – Light for the World je nevládní organizací, která se zaměřuje na prevenci a léčbu slepoty a na péči o děti s postižením v Africe (www.svetloprosvet.cz), a kterou nemusíme aktivním běžcům v ČR asi vůbec představovat. Vlastní sportovní akce, velká spolupráce v rámci akcí RUNCZECH, běžci a vodiči vidomí i nevidomí na tratích nejen Kbelské 10, „slepodráha“ loni v Centrálním parku ve Kbelích, …

Všechny naše partnery chceme během závodu prezentovat i podpořit, jsme hrdí na to, že s námi spolupracují. Během registrace (https://www.sportt.cz/register/440) je můžete podpořit i vy a to částkou 130,- Kč na jeden nebo i více projektů. Světlo pro svět umí za 800 Kč provést operaci šedého zákalu a vrátit tak zrak nevidomému v Africe.  A každý rok využije služby Centra Paraple více než 1 400 klientů. Díky finančním příspěvkům jim můžete třeba ráno pomoct trénovat s klientem samostatný přesun z lůžka na vozík a ranní hygienu.

Protože i vašich 130 korun může nevyčíslitelně pomoci.

Děkujeme