PALESTRA Kbelská 10 oceněna v kategorii "TOP běžecký závod"

Český atletický svaz při slavnostním vyhlášení v galerii Zlatá husa v centru Prahy jako každoročně ocenil pořadatele běžeckých seriálů, akcí a závodů. 

 

Patnáctka nejobsazenějších závodů, akcí a seriálu překročila v roce 2018 úhrnem úctyhodnou hranici 106 tisíc dokončených startů od běžců starších 15 let. „Velmi si vážíme práce, kterou pro běhání u nás děláte,“ vzkázal organizátorům v úvodní řeči předseda ČAS Libor Varhaník, kterého kromě neuvadajícího boomu těší, že Česká republika patří v tomto ohledu mezi lídry. 

TOP běžecký závod: Také kategorie, která zahrnuje výhradně samostatné závody o jedné distanci, má jasného vítěze. Štafetový Vltava Run ze šumavského Zadova do pražského Braníka – ač kapacitu navzdory přáním mnohých běžců nenavyšuje – opět kraluje s účastí kolem třech a půl tisíce párů nohou v pohybu. Pro ročník 2019 chystají pořadatelé dílčí úpravy již teď krásné povltavské trasy, aby byla „ještě krásnější“.

Případní adepti o jeho čelnou pozici to ale nebudou mít při již přesycené nabídce závodů snadné, i na letošní rok je beznadějně vyprodáno. Navíc dvojka kategorie, tradiční silniční desítka Běchovice-Praha, spíše stagnuje, v září 2018 běželo opět kolem 2 500 účastníků. Naopak na její záda dýchá brněnský závod Vokolo Príglu, rovněž přes dva tisíce startujících. V těsném pořadí od čtvrtého do šestého místa je za loňský rok nejvýše tradiční silniční Kbelská desítka před ostravským krosem Starobělské Lurdy a Masaryk Runem, originálním závodem na okruhu pro motosporty u Brna.

TOP BĚŽECKÝ ZÁVOD

  1. VLTAVA RUN    3 456
  2. BĚCHOVICE-PRAHA       2 391
  3. ČSOB VOKOLO PRIGLU      2 243
  4. PALESTRA KBELSKÁ 10  1 198
  5. STAROBĚLSKÉ LURDY    1 185
  6. MASARYK RUN                1 014

Citováno z webu www.atletika.cz, celý článek najdete na https://www.atletika.cz/aktuality/top-behy-loni-prilakaly-na-sto-tisic-ucastniku/